Trivselssamtale til nyligt pensionerede folkepensionister

Ny
Trivsel

Overgangen fra et aktivt arbejdsliv til en pensionisttilværelse er ofte mere vanskelig end mange ældre lønmodtagere tilsyneladende på forhånd har troet, men ingen der går på folkepension har jo prøvet det før, og der vil i mange tilfælde blive tale om et tab af kollegaer og identitet. 

Man ser ind i forhåbentligt talrige dage, der nu skal fyldes med indhold på en ny måde. Det bør derfor undersøges, om der kan skabes en slags trivselssamtale, hvis pensionisttilværelsen slet ikke var det, man forestillede sig og håbede på, og som måske på sigt truer med at blive til sygdom og mistrivsel og forudsat, at den enkelte selv ønsker at være erhvervsaktiv helt eller delvist. Det synes jeg, vi skylder dem der skabte velfærdssamfundet.

Mit forslag er derfor at der udføres en prøveordning med en i første omgang begrænset gruppe nylige pensionister, hvor der tilbydes sådan en slags frivillig senior trivsels- og arbejdslivssamtale for at forsøge at fange signaler på mistrivsel, inden det får for store konsekvenser. De fleste andre grupper i samfundet får tilbudt medarbejderudviklingssamtaler, trivselssamtaler mv., men som jeg ser det, mangler de nyligt pensionerede en mulighed for at afholde en samtale om status på deres nye pensionisttilværelse.

Billede
Ældre hænder om en kaffekop

Svar fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

I Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har vi et stort fokus på seniorers mentale sundhed. Overgangen til seniortilværelsen kan være svær, ligesom man i seniortilværelsen kan komme ud for store livsforandrende hændelser. Vi har derfor etableret et psykologtilbud til alle over 65 år, som har brug for hjælp til bedre trivsel. 

Del med